De beste bestemmingen in Europa

istanbul

De beste bestemmingen in Europa

Voor mooie bestemmingen hoef je natuurlijk niet per se een verre reis te maken. Ook in Europa vind je allerlei mooie plekjes. Ieder jaar deelt TripAdvisor de Travellers’ Choice Awards uit, ook voor de beste bestemmingen in Europa. Hieronder een overzicht van de toppers.

506156083

Nummer 1: Istanbul

Op de eerste plek staat de sprookjesachtige stad Istanbul. Deze stad bestaat uit twee delen, een Europees gedeelte en een Aziatisch gedeelte. Deze scheiding maakt deze stad erg bijzonder. Aan de ene kant van de stad voelt het alsof je in Europa bent, terwijl je je aan de andere kant van het water in Azië bent waant. Naast deze bijzondere scheiding zijn er ook allerlei bijzondere bezienswaardigheden zoals moskeeën, bazaars en hammams.

508756283

Nummer 2: Rome

Rome is een zeer klassieke stad waar veel overblijfselen van de oudheid bewaard zijn gebleven. Dit is wat deze stad zo bijzonder maakt. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Colosseum of gooi een muntje in de Trevifontein. Ook Pompeï is een echte aanrader als je toch in de buurt bent. Daarnaast kun je in Rome natuurlijk heerlijke pasta’s in pizza’s eten!

163930495

Nummer 3: Londen

Londen is een stad die je toch eens bezocht moet hebben. In de stad kom je de klassieke gebruiken tegen, zoals de wachters bij Buckingham Palace. Daarnaast is het ook een zeer moderne stad waar je goed kunt shoppen en uitgaan. Een stad van vele mogelijkheden dus.

zermatt

Opvallende steden in de lijst

In de lijst kom je natuurlijk ook de bekende steden tegen zoals Berlijn, Parijs en Florance, maar daarnaast zijn er ook wat opvallende toppers. Heb je bijvoorbeeld wel eens aan St. Petersburg (8) gedacht? Of Zermatt (19) in Zwitserland. Dit is een mooi authentiek dorp in Zwitserland, waar je schitterende wandelingen kunt maken of lekker kunt skiën. Tot slot wil ik Urgup (20) nog benoemen. Deze luxe stad ligt in Turkije, regio Cappadocia. Veel hotels zijn hier gebouwd in eeuwenoude grotwoningen en ook worden hier handgemaakte tapijten gemaakt. Daarnaast is het ook een moderne stad met een bruisend nachtleven.

Have your say