De indrukwekkende kust van Frankrijk

De indrukwekkende kust van Frankrijk

De kust van Frankrijk is een geliefde vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Jaarlijks trekken duizenden Nederlands naar Frankrijk om te kamperen langs de indrukwekkende kust van dit land. Vanaf de Belgische grens tot aan de Franse Pyreneeën tref je een prachtig stukje Frankrijk aan. Wat maakt de kust van Frankrijk zo aantrekkelijk voor een vakantie?

Een aantrekkelijk vakantiegebied voor kampeerders
De kust van Frankrijk is vooral aantrekkelijk onder kampeerder. Iedereen die er graag op uit trekt met de caravan, camper of tent, zal zich overal langs de kust van Frankrijk op zijn gemak voelen en er een prachtige tijd beleven. Bovendien is een vakantie met de kinderen altijd een feest. Ze zijn dol op zon, strand en water.

Wat heeft de Franse kust te bieden?
Toch zijn het niet alleen de stranden en het uitzicht op de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan die een vakantie naar Frankrijk uitermate boeiend maken. Juist ook de havendorpjes, de talloze visrestaurantjes en de wandel- en fietsgebieden maken de kust van Frankrijk zeer geliefd. De bourgondische levensstijl is hier aan de orde van de dag. Juist dat maakt een vakantie in deze regio de moeite waard.

De mooiste regio’s en plaatsen van de Franse kust
De eerste badplaats die je in het noorden van Frankrijk tegenkomt is Bray-Dunes. Deze badplaats biedt uitzicht op de Noordzee en heeft bovendien een prachtig duingebied. Duinkerken ligt als derde haven van Frankrijk niet ver van deze badplaats af. Het zandstrand is hier maar liefst 15 kilometer lang. Als je verder doorreist, kom je in Calais uit. Hier kun je niet alleen de oversteek naar Engeland maken, maar deze plaats is ook wereldberoemd vanwege de witte krijtrotsen.

Wil je een stukje geschiedenis beleven in je vakantie? Dan is Normandië absoluut aan te raden. Hier vind je bijvoorbeeld de invasiestranden die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Tweede Wereldoorlog.

De Middellandse Zeekust
Voor wie echt de zomer in zijn bol heeft, is de Middellandse Zeekust zeker geschikt. De Côte d’Azur is een aantrekkelijk gebied om je vakantie in door te brengen. la hier je tent op of zet er je caravan neer en je gaat ongetwijfeld een zonnige vakantie tegemoet.

Daarmee is de Franse kust een aantrekkelijk gebied om je vakantie te vieren. Zoek inspirerende plaatsen op en reis van camping naar camping en wees verzekerd van een fantastische vakantie in Frankrijk!

Have your say