De mystiek van Rome

De mystiek van Rome

Rome is eeuwenlang één van de belangrijkste steden ter wereld geweest. Dit kwam mede door het Romeinse keizerrijk. Vandaag de dag is de hoofdstad van Italië vooral beroemd onder toeristen. De stad heeft talloze overblijfselen die herinneren aan het Romeinse tijdperk. Bovendien is in Rome ook het bolwerk van het katholieke geloof gevestigd: Vaticaanstad.Het Romeinse keizerrijk
Het ontstaan van Rome gaat terug naar het jaar 753 voor Christus. Dit heeft alles te maken met een mythe die de rondgang doet. Door de jaren heen wist de stad verder uit te groeien tot een machtige stad waarin veel Romeinse keizers zetelden. In diverse bouwwerken in de stad vind je de kenmerken van het Romeinse keizerrijk terug, bijvoorbeeld in het Colosseum en de Tempel van Castor en Pollux. Bezienswaardigheden die zeker zijn aan te raden.De wereld van het katholieke geloofrome-388455_640
Een plek die ongetwijfeld veel indruk op je zal achterlaten, is Vaticaanstad, het kleinste staatje ter wereld. Hier vind je onder andere de woonplaats van de paus. Toch heeft Vaticaanstad meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan de Sixtijnse Kapel? Het is de bekendste kerk in Rome. Vooral de beroemde fresco’s van Michelangelo zullen je verbazen.

Ben je aanhanger van het katholieke geloof? Breng dan zeker een bezoek aan deze kapel, net als aan het Sint-Pietersplein en het apostolisch paleis.

Shoppen en wandelen in Rome
Rome is echter meer dan alleen het Romeinse keizerrijk en het katholieke geloof. Zo kun je namelijk luxe shoppen in Via Condotti, de bekendste en duurste winkelstraat van Rome. Tot rust kom je in Villa Borghese, het stadspark van Rome. Het belangrijkste bouwwerk van dit park is Villa Borghese Pinciana. Verder vind je er veel musea, tuinen, paviljoenen en sculpturen.

De beroemde Trevifontein
Ben je weer op de terugweg naar je hotelkamer? Vergeet dan niet even langs de Trevifontein te gaan. Deze bekende fontein uit Rome heeft een hoogte van maar liefst 26 meter en een breedte van 22 meter. Hier is de plek om een wens te doen, een muntje in het water te gooien of gewoon een ijsje te eten.

Vliegen naar Rome
Vanuit Nederland zijn er diverse opties om naar Rome te vliegen. Vanuit Amsterdam ben je in ruim 2 uur in Rome. Je vliegt onder andere met Vueling, KLM of Alitalia. Met Transavia vlieg je vanuit Rotterdam rechtstreeks naar Rome. Met deze budget airline ben je meestal wat voordeliger uit.

Geniet vooral van je vakantie in Rome, want voordat je het weet is je citytrip weer voorbij!

Fietsen in Rome
Genoeg gewandeld? Pak dan de fiets. Je gaat dan snel genoeg om alles te zien en het is veel leuker dan met de bus of de metro. Via deze site kun je gemakkelijk een fiets huren.

Have your say