In deze skigebieden kun je genieten tot eind april

oostenrijk sneeuw

In deze skigebieden kun je genieten tot eind april

Het einde van de winter betekend voor de echte wintersport liefhebbers nog niet het einde van het seizoen. Hieronder vindt je een handige lijst met skigebieden die in de lente doorgaan.

 1. LES DEUX ALPES

  In Frankrijk ligt het skigebied Les Deux Alpes. Dit skigebied ligt hoog in de bergen en de afdalingen beginnen pas boven de 200 meter hoogte waardoor er tot april vaak nog voldoende sneeuw ligt om lekker te kunnen skiën. Les Deux Alpes kent de grootste gletsjer van Europa. Deze gletsjer stijgt tot zo’n 3600 meter. Er is veel variatie in pistes. Zo zijn er pistes voor de beginnende skiërs, de uitdagende pistes voor de meer gevorderde skiër en een mogelijkheid om heerlijk off-piste te gaan. Deze variatie in pistes voor jong en oud, beginner en gevorderd maakt dat Les Deux Alpes geliefd is onder de wintersport liefhebbers. Daarnaast is Les Deux Alpes ook bekend om het après-skiën.

  2. VAL THORENS

  In Frankrijk vinden we Val Thorens. Val Thorens ligt in het grootste aaneengesloten skigebied in Europa, Les Trois Vallees. Val Thorens ligt op een hoogte van 2300 meter en is daarmee het hoogst gelegen wintersport dorp in Europa. Hierdoor Ligt er tot aan begin mei voldoende sneeuw om lekker te kunnen skiën. Je kan hier heerlijk op terrassen zitten aan de piste en genieten van de zon met een drankje of je gaat lekker op pad op de vele lange afdalingen die Val Thorens telt. Daarnaast kan het einde van de dag heerlijk worden afgesloten in één van de vele après-ski tenten.

  3. LIVIGNO

  Een andere goede plek voor een heerlijke wintersport tot aan begin mei is Livigno. Livigno is gelegen in Italië. Door haar ligging geeft Livorno een sneeuw garantie tot laat in het seizoen waardoor je hier langer kan skiën dan in de meeste andere resorts. Naast het heerlijk skiën op de brede pistes is het ook heerlijk om hier met een lekker drankje en een bord heerlijke Italiaanse pasta te genieten van de zon, op een heerlijk terras. Daarnaast zijn er tijdens het winterseizoen nog genoeg andere activiteiten om uit te kiezen.

  4. ISCHGL

  In het westen van Oostenrijk vinden we een van de grootste skiresorts in de wereld, Ischgl. Doordat Ischgl veel verschillende pistes ken van blauw tot zwart is dit skigebied leuk voor iedereen. Door haar ligging is het mogelijk om hier nog tot laat in het seizoen te skiën. Doordat Ischgl zo groot is, is het ideaal om heerlijke dagtochten te maken. Naast haar mooie pistes staat Ischgl ook bekend om haar bruisende après-ski en nachtleven. Er zijn verschillende après-ski tenten te vinden. Als echte après-ski liefhebber mag je zeker de seizoen afsluiting in april niet missen. Tijdens deze seizoenafsluiting kan je rekenen op optredens van wereldberoemde sterren en de beste Dj’s. Het is ook niet voor niks dat wereldberoemde sterren zoals Beyoncé en Paris Hilton in het verleden Ischgl hebben bezocht.

  5. ST. ANTHON

  In Oostenrijk vinden we ook het plaatsje en skigebied St. Anthon welke zeker niet mag ontbreken in deze lijst. Dit dorp is bekend voor zowel het skiën als de après-ski. Ondanks dat de zon hier veel schijnt is er ook genoeg sneeuw om een lekker lang ski seizoen te hebben. Er zijn genoeg pistes voor elk niveau skiër waardoor het een ideale bestemming is. Heb je even geen zin om te skiën? Dan kan je heerlijk genieten op één van de vele terrassen.

  Kiezen voor een tweede woning in Oostenrijk

  De echte wintersportliefhebber die het liefste het hele seizoen op de latten staat kan overwegen om een huis te kopen in Oostenrijk. Het voordeel hiervan is dat je het hele jaar door naar je favoriete bestemming kan gaan en de hele winter kan skiën. Mocht je een tijdje niet aanwezig zijn in je huisje dan kan je nog overwegen om deze te verhuren aan andere wintersportliefhebbers. Kijk wel eerst goed naar een geschikte locatie.

Have your say