IJsland – Land van ijs en vuur

IJsland – Land van ijs en vuur

IJsland is het land van ijs en vuur. De natuurfenomenen die je hier aantreft, zie je bijna nergens anders op de wereld. Dat maakt IJsland tot een aantrekkelijke vakantiebestemming voor de natuurliefhebber en avonturier. De grote gletsjers, vulkanen en enorme geisers zijn elementen die grote indruk maken op iedereen die in IJsland verblijft.

Een roadtrip of cruisevakantie
Om IJsland van dichtbij mee te maken, kun je het beste een roadtrip maken door dit fascinerende land. Als je liever de veiligheid van een luxe cruise opzoekt, is dit ook zeker mogelijk. Iedereen viert namelijk vakantie op een geheel eigen manier die hem of haar aanspreekt. Wat zijn de hoogtepunten van IJsland die je in elk geval niet mag missen?

Reykjavik
Als je het vliegtuig instapt voor een vakantie naar IJsland, land je altijd op Reykjavik de hoofdstad van het land. Het is de moeite waard om hier een aantal dagen te verblijven. Vooral de gekleurde huisjes en gebouwen geven de stad kleur en dynamiek. Of je er nu een weekend verblijft of een hele midweek, vervelen is hier onmogelijk. Je kunt er lekker eten, kroegjes bezoeken of kennismaken met de bezienswaardigheden van de hoofdstad.

De mooiste bezienswaardigheden van IJsland
Bezienswaardigheden die IJsland typeren zijn onder andere het prachtige gletsjermeer Jokulsarlon, maar ook de Blue Lagoon is onmogelijk over het hoofd te zien. Je kunt hier een aantal uren baden en volledig tot rust komen. Bovendien heb je in IJsland grote kans om het Noorderlicht te zien. Zoek je liever het avontuur op? Rijd dan met de auto de bekende Golden Circle tocht langs de Geysir en Strokkur. Onderweg sta je voortdurend oog in oog met de natuurlijke schoonheid van IJsland.

Voordelige vliegtickets naar IJsland
Voordelige vliegtickets naar IJsland boek je via een prijsvergelijker. Som heeft een reisbureau ook een leuke aanbieding, zodat je bijvoorbeeld voor 4 of 5 dagen, inclusief hotelovernachtingen, een fantastische vakantie tegemoet gaat. Dankzij een cruise heb je ook de kans kennis te maken met de kust van IJsland.

Have your say