Kamperen in Kroatië of Italië

Kamperen in Kroatië of Italië

Deze zomer trekken miljoenen Nederlanders de wijde wereld in om van hun welverdiende vakantie te genieten. De echte natuurliefhebbers kiezen voor kamperen in Zuid-Europa. Frankrijk, Spanje, Italië, Kroatië. Er is van alles mogelijk. Maar welk land geniet de voorkeur? Wij vroegen AllCamps, de grootste aanbieder van kampeerbestemmingen, om twee landen onder de loep te nemen: Kroatië en Italië.  

La vita è bella in Italië

Italië staat al tientallen jaren bekend als een populaire kampeerbestemming. Dat is natuurlijk niet vreemd want het land staat bekend om zijn gastronomie, cultuur en prachtige natuur. Bovendien zijn de zomers lekker zonnig waardoor je optimaal van het buitenleven kunt genieten.

Elke Italiaanse regio heeft zijn eigen karakteristieke kenmerken. In het noorden kun je bijvoorbeeld heerlijk kamperen rond het Gardameer. Dit gebied staat bekend om zijn mooie vergezichten en actieve buitenleven. Staat de vakantie in het teken van ontspanning én cultuur? Kies dan voor een camping in het oosten, aan de Adriatische kust. Onze tip: Pra’delle Torri. Een camping die op een steenworp afstand van Venetië ligt. Deze camping heeft werkelijk alles voor een gezin met jonge kinderen.

Kroatië, het alternatieve pad

Langzaam maar zeker is Kroatië aan een opmars bezig wat betreft de favoriete kampeerbestemming voor Nederlanders. Het is niet het eerste land waar wij aan denken maar dat maakt de timing des te mooier. Kleine dorpjes zijn nog onontdekt en behouden hun nostalgische charme. Bovendien liggen prijzen voor boodschappen ook een stuk lager waardoor het ook nog eens financieel aantrekkelijk is.

Best vreemd dat Kroatië niet bovenaan de top 5-vakantielijstjes prijkt. Qua natuur en klimaat doet het namelijk niet onder voor buurman Italië. Evenals Italië heeft elke regio zijn eigen schoonheden. De streek Istrië is een ware trekpleister voor toeristen vanwege de kustlijnen en beroemde steden als Poreč. In deze streek, grenzend aan de Adriatische kust, ligt 4-sterrencamping Lanterna.

Een andere populaire Kroatische streek is Dalmatië. De camping die in deze streek de meeste aandacht verdient is Zaton Holiday resort. Het ligt op minder dan een half uur rijden van vliegveld Zadar. Dat maakt het een perfecte bestemming voor vakantiegangers die de autorit liever overslaan.

 

Kies je dit jaar voor de alternatieve bestemming Kroatië of ga je met het gezin voor het vertrouwde Italië? Wat de bestemming ook mag zijn, het team van AllCamps wenst je alvast een heerlijke vakantie!

Have your say