Rondreizen door de wildparken van Tanzania

Rondreizen door de wildparken van Tanzania

Een onvergetelijke rondreis boek je door het land Tanzania. Dit Afrikaanse land heeft een scala aan wildparken die je nergens anders ter wereld aantreft. De naam Tanzania doet je dan ook direct denken aan de vele wildparken die in het land te vinden zijn. Voor een avontuurlijke en afwisselende vakantiebestemming is Tanzania dan ook een perfecte vakantiebestemming.

Serengeti National Park
Een van de parken die je in Tanzania niet mag missen, is het Serengeti National Park. In dit prachtige park vindt jaarlijks de grootste wildtrek ter wereld plaats. Dit is een indrukwekkend schouwspel van gnoes, zebra’s en gazellen die door het park trekken. De wildlife series van televisie en YouTube zie je hier met eigen ogen aan je voorbij trekken!

Zowel in het noorden als in het zuiden van Tanzania vind je schitterende natuurparken die een bezoek meer dan waard zijn. De bekendste hiervan zijn onder andere Selous, Ruaha, Tarangire en Lake Manyara.

Kilimanjaro – De hoogste berg van Afrika
Ook de wereldberoemde berg Kilimanjaro is een van de bezienswaardigheden van Tanzania die je niet over het hoofd kunt zien. Het is de hoogste berg van Afrika en staat bekend vanwege de met sneeuw bedekte toppen. Het wordt ook wel de berg van de eeuwige sneeuw genoemd. Om bij de top te komen, dien je veel savannes in het noorden van Tanzania te doorkruisen.

De Kilimanjaro staat ook wel bekend als ‘het dak van de wereld’. Bij helder weer kun je de berg al zien liggen van een afstand van zo’n 160 kilometer.

Voordelige vliegtickets naar Tanzania
Als je vanuit Nederland naar Tanzania vliegt, moet je rekening houden met een vliegtijd van zo’n 9 uur. Uiteraard boek je een vlucht die jou het beste uitkomt en uiteraard tegen een scherpe prijs. Via diverse websites is het mogelijk om de ticketprijzen van een vlucht naar Tanzania te vergelijken.

Een ding is in elk geval zeker als je een reis boekt naar Tanzania: het is een ervaring om nooit te vergeten, maar een vakantie vol mooie momenten en dierbare herinneringen!

Have your say