Wandelen in Zweden

Wandelen in Zweden

Waar kun je nu beter wandelen in je vakantie dan in Zweden? Dit is niet alleen het grootste Scandinavische land, het is ook nog eens zeer uitgestrekt en de natuurlijk lijkt hier oneindig. Er zal zich geen moment voordoen dat de verveling binnensluipt. Dit is in een land als Zweden namelijk onmogelijk. Waar kun je goed wandelen in Zweden en waar houd je rekening mee bij het boeken van een wandelvakantie in Zweden?

Start je wandelvakantie in Stockholm
Er is geen betere manier om kennis te maken met de Zweedse cultuur en natuur dan door een wandelvakantie. Er zijn talloze trektochten door het Zweedse laagland te boeken, waar je van de ene in de andere verbazing zult vallen.

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Kies dan voor een van de bekendste routes in Zweden: de 130 kilometer lange Roslagsleden. Je vliegt dan vanuit Nederland naar Stockholm, om net buiten de Zweedse hoofdstad aan je wandelvakantie te beginnen. Je loopt niet alleen door diepe bossen, maar ook langs meren, middeleeuwse kerken en zelfs begraafplaatsen van de Vikingen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je wandeling eindigt in Norrtälje.

De hutten trektocht vakantie in Zweden
Een andere aantrekkelijke wandelvakantie die je kunt boeken naar Zweden, is de zogenaamde hutten trektocht. Tijdens deze vakantie wandel je van hut naar hut en maak je onderweg kennis met de ongerepte natuur van Zweden. Mocht je in de gelegenheid zijn, maak dan zeker een uitstapje naar de Noorse natuur of wandel een dagje door Lapland. Tijdens een hutten trektocht ben je de gehele dag aan het wandelen, uiteraard met voldoende pauzes en overnacht je ‘s nachts in een comfortabele berghut.

Tref de nodige voorbereidingen
Hoe je wandelvakantie er in Zweden ook komt uit te zien, zorg dat je een voordelig vliegticket boekt. Dit doe je door zo vroeg mogelijk te boeken. Verder is het ook slim om een goede reisverzekering af te sluiten, waarmee al je bagage in het buitenland goed verzekerd. Wellicht dat een oplader op zonne-energie of een survivalkit ook goed van pas komt.

In welk seizoen kun je het beste wandelen?
Het zomerseizoen is uitstekend geschikt voor een wandelvakantie. De maanden mei tot en met september kun je hier goed wandelen. Vanaf oktober tot en met april kan het erg koud zijn in Zweden, zeker als het vriest.

Wij wensen je een fijne wandelvakantie toe in Zweden en hopen voor jou dat het een ongelofelijke ervaring wordt.

Have your say